Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaIlmoitustaulu


Aihepiirit: Laki ja säännöt Tiedotus

MP-kilpailuissa otetaan kokeilukäyttöön uusi käytäntö tarjoussarjan kulussa

4-kk kokeilujakso alkaa Hangossa ja jatkosta päätetään kokemusten perusteella. [2019-07-10 13:26:56]

Pelin sujuvoittamiseksi on päätetty kokeilla uutta käytäntöä tarjoussarjan päätteeksi. Tämä käytäntö on käytössä mm. Englannissa ja pelaajat ovat olleet siihen varsin tyytyväisiä.

Tarjoussarjan päätyttyä tarjouslaput jätetään pöytään siihen asti, kunnes lähtökortti on asetettu pöytään, käännetty oikein päin ja kaikki selitykset tarjouksista on annettu. Vasta tämän jälkeen tarjouslaput kerätään takaisin laatikoihin ja lepääjä asettaa korttinsa pöytään ja peli jatkuu normaalisti. Mikäli kaikki passaavat (roundpass), nostetaan passilaput heti takaisin laatikoihin.

Kokeneempia pelaajia pyydetään paneutumaan tähän käytäntöön ja tukemaan ja neuvomaan muita uuden tavan käytössä. Kilpailunjohtajat ovat velvoitettuja muistuttamaan ja neuvomaan uudesta tavasta jokaisen kilpailun alussa ja aikana.

Uusi tapa otetaan käyttöön Hangossa ja sitä kokeillaan neljä kuukautta. Kokeilujakson päätyttyä pääkilpailunjohtaja kerää palautteet ja kilpailutoimikunta tekee päätösesityksen jatkosta. Väliajalla käytäntö pidetään voimassa.

Toivomme, että tapa otetaan käyttöön myös kerhoilla, jotta kaikki pelaajat tottuvat siihen ja siitä tulee kaikille samanlainen hyvä tapa, kuin lähtökortin väärinpäin pöytään asettamisesta.

- Hulda Ahonen -Päivitetty: 2019-07-10 13:26:56

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle