Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Vuosi 2023 alkaa bridgen osalta vireänä!

Kilpailutoiminta alkoi Turun loppiaiskisojen myötä varsin innokkaissa tunnelmissa. (2023-01-10 15:41:19)

Kevättalvi on bridgeaikaa!


Uusi kalenterivuosi on alkanut myös bridgessä. Turun loppiaiskilpailut palautti uskon perinteisten kilpailuiden vetovoimaan, kun turkulaisten tehtyä suuren työn markkinoinnissa, peräti 236 pelikertaa kirjattiin loppiaistapahtuman aikana.

Hyvä Turku! Hyvä bridge!

Kilpailukalenteri koko vuodelle on julkaistu ja se löytyy liiton sivuilta kilpailut kohdasta alhaalta vuoden 2023 kohdalta. Kalenteria päivitetään tarpeen mukaan, jolloin linkki päivittyy. Muista päivittää myös selaimesi! Kalenterissa näkyy kaukaisittain päivitysajankohta.

Kilpailutoimintaa tullaan tarkastelemaan jo kuluvan vuoden aikana liiton jäsenkyselyn tulosten perusteella, joten muutokset kilpailujen ajankohtiin ovat mahdollisia. Niistä tiedotetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kerhollasi on muutostarvetta MP-kilpailuun tms., olkaa yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Turun kilpailujen yhteydessä avattiin sarjakausi ensimmäisellä Rallyosakilpailulla (44 paria). Seuraava Rallyosakilpailu pelataan kesän kynnyksellä toukokuussa Helsingissä (20.5.).

Vuoden alkajaisiksi Turun kilpailun jälkeen käväistään Kuopiossa (kai reissu on jo varattu!?) ja SM-kilpailut saadaan käyntiin Bridge areenalla,21.–22.1., kun sekä seniorit, että juniorit mittelevät paremmuudesta.

Netissäkin voi pelata!


Helmikuussa Helsingissä pelataan pienen tauon jälkeen (hiton korona!) perinteinen joukkuekilpailu Runeberg Cup. BABSin järjestämä kilpailu pelataan Bridge Areenalla 5.2.

Pieksämäellä ollaan aktiivisia järjestämään kunnon kilpailuita ja tämän vuoden kilpailut järjestetään 10.-12.2. Pieni, mutta aktiivinen kerho kokoaa porukkaa ympäri Suomen kisoihinsa!

Helmikuussa laitetaan käyntiin myös toinen sarja, kun Akaan BK palaa aktiiviseen MP-kilpailutoimintaan ryminällä, järjestäessään viikonlopun, jossa pääkilpailuna on ABC-sarjan avauskilpailu lauantaina 18.2. Akaan viikonloppu järjestetään Hotelli Waltikassa, jossa moni myös varmaan majoittuu ja viettää yhdessä iltaa. Uskon, että kilpailu kerää ennätysosallistujat, niin omista harrastajista, kuin ympäröivistä isoista bridgekaupungeista.

Helmikuun kilpailutoiminnan päättää Oulun Yliopiston MP-kilpailu, joka niin ikään kerännee paikallisten lisäksi osallistujia myös muista, ainakin pohjoisemmista harrastajista.
Helmikuun lopussa on myös SUOMEN CUPIN ilmoittautumisen viimeinen takaraja. Siihenhän voi ilmoittautua heti, kun joukkue on kasassa ja ilmoittautuminen on avattu.

Älkää unohtako!

Seinäjoelle keräännytään kortille maaliskuun alussa, kun kerhon MP-kilpailut pelataan lauantain ja sunnuntaina. Kerho järjestää myös perinteisen 1/2 maratonin (pelataan 12 tuntia putkeen!), mutta se pelataan vasta kesällä.

Bridge on ihana harrastus!


Naisten SM-parimestaruus ratkotaan maaliskuun toisena viikonloppuna. Kilpailua seuraa Jyväskylän MP-kilpailuviikonloppu 17.–19.3., jossa pelataan toinen ABC-sarjan osakilpailu. Kilpailut pelataan Hotelli Albassa, jonne kerho sopinee hyvän majoitustarjouksen osallistujille!

Liiton vuosittaiset sarjat, Rally- ja ABC ovat neliosakilpailuisia sarjoja, joihin osallistumalla osallistuu myös kokonaiskilpailuun.

Rallysarjan osakilpailut ovat hieman normaaleja kilpailuita hidastahtisempia ja lyhyempiä (tasan 40 jakoa). Rallyosakilpailut pelataan tasoitettuna, niin, että ne, joilla on vähemmän mestaripisteitä, saavat tasoituskaavan mukaisesti etua kokeneisiin konkareihin nähden. Itse kilpailuissa jaetaan mestaripisteet ja palkinnot myös tasoittamattomina, eli kahdesti. Kokonaiskilpailu on henkilökohtainen ja lasketaan kaavan mukaisesti. Osakilpailut pelataan korkeimmalla palvelutasolla (barometri tai semibarometri).

ABC-sarja on taasen kilpailusarja, jossa peli on normaalia kilpailubridgeä (normaali MP-kilpailu korkeimmalla mahdollisella palvelutasolla), mutta jokaisessa kilpailussa palkitaan parhaan parin (A-pari) lisäksi myös parhaat B- ja C-parit. Kokonaiskilpailu taasen on henkilökohtainen. ABC sarjan palkintoina on mestaripisteitä. Kokonaistulos lasketaan ynnäämällä saavutetut mestaripisteet. Pelaaja voi yhdestä osakilpailusta saada vain ”yhdet” mestaripisteet, eli mahdollisista saavutetuista mestaripisteistä suurempi kirjataan pelaajalle.

ABC sarja alkaa Akaassa


Jyväskylän kilpailujen jälkeen käynnistyy Suomen arvostetuin joukkuekilpailu, SM-joukkuekilpailu, ensimmäisellä semifinaalilla, joka pelataan Helsingissä 25.-26.3. Kilpailuun on vapaa ilmoittautuminen ja ne jotka eivät tästä karsinnasta vielä onnistu finaalipaikkaa varmistamaan, voivat koittaa onneaan toisessa semifinaalissa, joka pelataan Tampereella huhtikuun 22.-23 päivä. Osallistua voi myös vain Tampereen osakilpiluun, mutta silloin jatkomahdollisuudet ovat tietysti vain siitä kilpailusta kiinni. Näistä kilpailuista tiedotetaan tarkemmin, niiden lähestyessä!

Huhtikuussa pelataankin bridgeä jo todella tosissaan. Kilpailuja löytyy Tampereen semifinaalien lisäksi laajalti Kouvolasta Rovaniemelle. Kuukauden alittaa Kouvolan kilpailut, joka toimii mainiona lämmittelynä Porin ja bridgen suurtapahtumalle, PÄÄSIÄISBRIDGELLE. Porilaiset ovat jälleen tekemässä hienoa tapahtumaa, jonne odotetaan suurta määrää harrastajia ympäri Suomen. Katsokaa mainos BL4/2022, jossa löytyy myös majoitustarjouksen tiedot! Hauskoja erikoisuuksia ABC-osakilpailun lisäksi ovat kaksipäiväinen neljästä osasta muodostuva parikilpailu (kaikkiin ei ole pakko osallistua!) ja tasoitettu joukkis!

Myös Lahden BK tekee paluun MP-kilpailutoimintaan vuonna 2023 ja kerhon kilpailut järjestetään parhaaseen kevätsesonkiin 15.-16.4.

Rovaniemen kerho pelaa napapiirin barometrin (jossa usein paljon kansainvälistäkin väriä) vappuviikonloppuna. Ota vaikka juna ja matkusta aistimaan lapin tunnelmia bridgen parissa!

Kaiken kasvokkain järjestettävän toiminnan lisäksi pelataan tietysti BBO:ssa kilpailuja totuttuun tapaan. Kerhokilpailujen lisäksi on käynnistynyt NFL -liiga, jonka ensimmäisiä pelejä jo pelataan.

[4]Kilpailutarjontaa on siis kevät pullollaan, on aika tehdä omat suunnitelmat, hotellivaraukset ja pistää partnerikyselyt vireille.
Bridge on laji, jota teemme tapahtumien muodossa yhdessä!
Uudet harrastajat tulkaa mukaan kilpailutoimintaan, olette todella tervetulleita! Ja jos tuttavapiirissä on lajista kiinnostuneita, järjestävät kerhomme ja aktiivimme peruskursseja ympäri Suomen.
Katso alkavat kurssit [a= http://www.bridgefinland.fi/bilbo/]liiton etusivulta[/a], Koulutukset ja tapahtumat – kohdasta (oikea alakulma).

Huh siinäpä paketti alussa olen vuoden kevään bridgetoiminnasta!
Hyvää ja aktiivista pelivuotta toivotellen:

Hulda Nyberg
Toiminnanjohtaja Suomen Bridgeliitto ry

Kevättalvi on bridgeaikaa!
Netissäkin voi pelata!
ABC sarja alkaa Akaassa

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle